Ο Γιάννης Αδαμάκος στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

0
431

O ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκος θα είναι ο φιλοξενούμενος της δημοσιογράφου των «Νέων» Μαίρης Αδαμοπούλου στην τελευταία «στάση» της σειράς διαλόγων με τον γενικό τίτλο «Τόποι Αναφοράς» που διοργανώνει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος με στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με διακεκριμένους Ελληνες ζωγράφους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3, Αθήνα) ενώ η ιστορικός Τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου συντονίζει και οργανώνει τις εκδηλώσεις.

Ο Γ. Αδαμάκος γεννήθηκε το 1952 στον Πύργο της Ηλείας και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στα εργαστήρια Δ. Μυταρά και Π. Τέτση (1973-1978). Ακολούθησαν ελεύθερες σπουδές του στο Παρίσι (1978 – 1981) και εκθέσεις του, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Αδαμάκος  έχει διδάξει σχέδιο και χρώμα στο Εργαστήρι Τέχνης της Χαλκίδας και στη Σχολή Βακαλό ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Το 2008 οι εκδόσεις Άγρα εξέδωσαν το λεύκωμα «Γιάννης Αδαμάκος: Ζωγραφική 1977-2007»
Το έργο του «Τοπίο σε ώχρα» (2008), το οποίο ανήκει στη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί την αφορμή της συνάντησής του ζωγράφου με τη δημοσιογράφο. Όψεις της ζωγραφικής και στιγμές της ζωής του καλλιτέχνη θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μία εκ βαθέων συνομιλία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, τη δύναμη της έμπνευσης, τις μεθόδους εργασίας και το χώρο του εργαστηρίου, τη δημιουργική και επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους στην πορεία του.
Ας σημειωθεί ότι οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελούν εισαγωγικές εκδηλώσεις στην έκθεση της Συλλογής της Τράπεζας με τίτλο «Τόποι Αναφοράς«, η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από τη λειτουργία της και θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 14 Μαρτίου 2018. Το έργο «Τοπίο σε ώχρα»  θα παρουσιαστεί σε αυτή την έκθεση.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
πηγη Τα Νεα