«Οχι» στην αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Εκδόσεις Εθνος ΑΕ είπε το δικαστήριο

0
493

Δεν έκανε δεκτή το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ’ αριθμόν 102/2018 απόφασή του, την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Εκδόσεις Έθνος ΑΕ, με βασικό μέτοχο την εταιρεία Πήγασος, η οποία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχοι τίτλοι πέρασαν στην εταιρεία Dimera, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αντιτάχθηκαν στη διαδικασία, κάνοντας λόγο για «δόλια πτώχευση» και υποστηρίζοντας παράλληλα πως στην εταιρεία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης εστιάζοντας στο γεγονός πως, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία, δηλαδή τα χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία, να οριστεί σύνδικος κ.λπ.

Και μπορεί να μην ερευνήθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων, ωστόσο εκτιμάται από νομικούς ότι λόγω αυτής της εξέλιξης τυπικά η εταιρεία παραμένει σε λειτουργία.

Έτσι, οι υποχρεώσεις της προς εργαζομένους (μισθοί, αποζημιώσεις κ.λπ.) και άλλους πιστωτές είναι «ζωντανές», οι οποίοι μπορούν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις, χωρίς όμως σίγουρα αποτελέσματα.

Πηγή: iefimerida.gr