Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελάτε να Ενώσουμε Δυνάμεις – Ελάτε να κάνουμε την Πατρίδα μας ξανά Δυνατή και Περήφανη»

0
376

Την Ηλεία επισκέφθηκε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κος. Μητσοτάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλεία και επισκέφθηκε τη Βάρδα, το Κουρτέσι, τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη, την Αμαλιάδα και τη Ζαχάρω. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες, με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων και να ακούσει τα προβλήματα που τους απασχολούν. Πολλοί ήταν αυτοί που τον χαιρετούσαν και του έσφιγγαν το χέρι, με ευχές για καλή επιτυχία στην εκλογική μάχη, όποτε και εάν είναι αυτή.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην περιοδεία του συνοδευόταν από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τον γραμματέα της Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, βουλευτή κ. Βασίλη Κικίλια, τον Πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κ. Κώστα Δέρβο και τον Γραμματέα Οργανωτικού Ν.Δ. κ. Στέλιο Κονταδάκη. Στην περιοδεία του επίσης τον συνόδευαν, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας, ο βουλευτής κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, οι πρώην βουλευτές κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος και Γιώργος Κοντογιάννης, οι πολιτευτές κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης και Ολυμπία Βλαχαντώνη, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, ο πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ηλείας κ. Γιάννης Αλεξόπουλος, ο Τομεάρχης του κόμματος στην Ηλεία κ. Γεώργιος Κακούρης, ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας και πλήθος κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ηλεία.


Σε πλήθος κόσμου στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχω γυρίσει όλη τη χώρα τα δύο χρόνια που έχω την τιμή να ηγούμαι της Νέας Δημοκρατίας. Το έκανα και σήμερα εδώ στην Ηλεία. Έχω γυρίσει τους δρόμους κι έχω σταθεί στις πλατείες όλης της Ελλάδας. Ξέρω την πίκρα και την ελπίδα της. Γιατί έχω ακούσει τους πολίτες. Είναι κρίμα και ντροπή, φίλες και φίλοι. Δεν αξίζουμε αυτή την Ελλάδα. Αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε καλύτερα. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω. Είμαστε εδώ για όλους μαζί και για καθέναν χωριστά. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο Νομός Ηλείας, με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, θα μπορούσε πραγματικά να απογειωθεί. Διαθέτει πλούσιο πρωτογενή τομέα με προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικά στο είδος τους. Διαθέτει πανέμορφο περιβάλλον, ειδικά στα παράλιά της. Έχει μοναδικά πολιτιστικά μνημεία. Η Ολυμπία, γνωστή στα πέρατα της γης, είναι από μόνη της ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα. Τι χρειάζεται για να πάρει μπρος η τοπική οικονομία; Στήριξη, κίνητρα, αποφάσεις. Να τελειώνουμε με τα έργα υποδομής. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου πρέπει να τελειώνει και αν αυτή η σημερινή ανίκανη Κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, δεσμεύομαι ότι θα λυθεί τους πρώτους μήνες της δικής μας Κυβέρνησης. Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά οι νέοι αγρότες, με πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την εξωστρέφεια. Πρέπει να μειωθούν τα βάρη επάνω τους για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Και να προχωρήσουν τα έργα υποδομής, κυρίως τα αρδευτικά. Το πολιτιστικό μας απόθεμα να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Με συνδυαστικές δράσεις προβολής και ανάδειξης. Συνδυάζοντας τουρισμό και πολιτισμό και δημιουργώντας πρόσθετο πλούτο για το Νομό. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται στο γόνατο, με ψέματα, λαϊκισμό και δημαγωγία. Προϋποθέτουν μια Κυβέρνηση με όραμα, εντιμότητα και ικανότητα στη διαχείριση. Δεσμεύομαι εδώ μπροστά σας ότι έτσι θα πάμε, έτσι ακριβώς θα κυβερνήσουμε. Η πρότασή μας είναι σχέδιο για εθνική επανεκκίνηση. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι μάχη για πολιτική κυριαρχία. Είναι μάχη για να ζωντανέψει ξανά η Πατρίδα μας. Ελάτε να ενώσουμε δυνάμεις. Ελάτε να κάνουμε την Πατρίδα μας ξανά δυνατή και περήφανη. Ελάτε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Ελάτε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Πάμε μαζί, πάμε δυνατά για να πάμε ξανά την Ελλάδα μπροστά».