Η ΑΕΚ πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι δεν εκβιάζεται

0
360

Τελικά ο Βράνιες μάλλον δεν ήταν… έτοιμος για Ολυμπιακό όπως έγραψε λίγο μετά την κλήρωση. Ήταν έτοιμος για αυτοκτονία. Ποδοσφαιρική έτσι, μην παρεξηγηθώ. Πολλοί παίκτες έχουν πιέσει για μεταγραφή ή καλύτερο συμβόλαιο όμως σε νορμάλ ομάδα που πληρώνει… πριν την ώρα της και ό,τι υπογράφει το τηρεί μέχρι κεραίας δεν θυμάμαι παίκτη να έχει επιλέξει να αντιδράσει έτσι.

Να μην πάει δηλαδή στην προπόνηση της ομάδας την επόμενη μέρα της απόρριψης μίας γελοίας πρότασης που κανονικά θα έπρεπε με τους όρους της να έχει ενοχλήσει και τον ίδιο αφού ουσιαστικά τον θέλει με δοκιμή. Θα πρέπει να έχει τους χειρότερους συμβούλους του… κόσμου ή να είναι ο πιο τρελός του κόσμου για να ρισκάρει έτσι την καριέρα του. Γιατί πραγματικά στην ηλικία των 28 στα 29 και με ενάμιση χρόνο συμβόλαιο, δηλαδή μέχρι τα 30, το να ρισκάρεις να βγεις από τον πάγο τον Μάιο του 2019 είναι παρανοϊκό! Όλα γίνονται με τον τρόπο τους. Αυτός δεν είναι τρόπος.

Δεν θα βάλω τις φωνές για “κάρφωμα συμβολαίου στον τοίχο” ή για διακοπή συμβολαίου που ούτως ή άλλως δεν υφίσταται πλέον ως ποινή. Τώρα η ΑΕΚ πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και το πρώτο της μέλημα είναι να στείλει το μήνυμα ότι δεν εκβιάζεται!

Η ΑΕΚ δεν θα κόψει σε κανέναν τον δρόμο αλλά μόνο αν ικανοποιηθεί οικονομικά και δεν πληγεί αγωνιστικά. Οπότε η πρόταση της Άντερλεχτ, αν όντως θέλει τον Βράνιες και δεν είναι κάποιο είδος εξυπηρέτησης προς τον μάνατζερ του, που είναι ο πρώην συνέταιρος του Μαϊστόροβιτς, στα πλαίσια της προσπάθειας για νέο μεγαλύτερο συμβόλαιο θα πρέπει να ανέβει πολύ και βέβαια να γίνει εγγυημένη για να υπάρξει βάση συζήτησης. Αλλιώς μάλλον θα καταλήξω πως είναι ένα είδος εξυπηρέτησης αφού δεν μπορώ να πιστέψω πως άνθρωποι με την εμπειρία που έχουν οι παράγοντες της Αντερλεχτ πίστεψα ότι μπορούν να πάρουν βασικότατο παίκτη από μια ομάδα χωρίς οικονομικά προβλήματα με 250.000 εγγυημένα και τα υπόλοιπα, λίγα, εάν και εφόσον…

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πρέπει ήδη να ενεργοποιήσει την λίστα που έχει με τους σέντερ μπακ για να κινηθεί για την απόκτηση ενός αξιόλογου παίκτη που φυσικά να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Άλλη λύση στη διαχείριση δεν υπάρχει. Εκτός αν ο Βράνιες ζητήσει συγνώμη και είναι τόσο πειστικός που το δοθεί άφεση αμαρτιών.

Σε κάθε περίπτωση είναι ο μόνος φταίχτης. Αυτός και ο μάνατζερ του. Η ΑΕΚ τήρησε την συμφωνία και φυσικά θα έκανε πρόταση για νέο συμβόλαιο πολύ πριν την λήξη του στον Βράνιες. Όχι όμως υπό πίεση και με εκβιασμό.

Ο Βράνιες υπέγραψε πριν έναν μόλις χρόνο και μπορεί να ήταν καταπληκτικός αλλά και η ΑΕΚ του ανέστησε την καριέρα. Σίγουρα αξίζει περισσότερα από όσα παίρνει αλλά και η ΑΕΚ δικαιούται για το ρίσκο που πήρε να καρπωθεί την υπεραξία για τουλάχιστον την μισή διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε με έναν παίκτη που είχε ένα προβληματικό παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι με τον Βράνιες αλλά πρέπει να τρέξει και να είναι αποφασιστική για την ενίσχυση της για να μην της στοιχίσει αγωνιστικά η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά αν βέβαια συνεχιστεί.

Από εκεί και πέρα καλά έκανε ο κόσμος και αγάπησε τον Βράνιες και τον αποθέωσε. Είναι ένας παίκτης που έπαιξε με ψυχή σε όλα τα ματς και πολλές φορές ρισκάροντας και την υγεία του. Αν κάποιος που αγάπησες αλλάξει και φερθεί άσχημα δεν φταίει αυτός που αγάπησε. Το ποδόσφαιρο έτσι ζει. Με ινδάλματα. Και δεν τον αγάπησε επειδή πούλησε οπαδιλίκι. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αν έκανε τα ίδια ο Αϊντάρεβιτς π.χ ή ο Βινίσιους πιστέψτε με δεν θα τον αγαπούσε κανείς περισσότερο.

ΠΗΓΗ www.sdna.gr